Inovácie v praxi na multimediálnom festivale v Trnave
24.5.2019

Národný projekt inovujme.sk prinesie v poslednú májovú sobotu do Trnavy ukážky inovácií pre širokú verejnosť. Svetelná inštalácia a hudobný workshop budú súčasťou multimediálneho festivalu Lovely Experience.

Na návštevníkov festivalu čaká v štúdiu Divadla Jána Palárika svetelná inštalácia, ktorá je spojením umenia a digitálnych technológií. V mestskej veži v centre Trnavy bude vďaka projektu inovujme.sk prebiehať interaktívny hudobný workshop s grafickou vizualizáciou melódie na plátne. Účastníci sa dozvedia aj detaily o možnostiach podpory inovácií v podnikoch a na školách. Stredoškoláci môžu svoju školu prihlásiť na inovačný workshop na budúci školský rok, podnikatelia môžu využiť inovačné workshopy pre svojich zamestnancov alebo mentoring.

Multimediálny festival Lovely Experience sa začína v sobotu 25. mája 2019 od 13.00 hod. Na Trojičnom námestí a v priľahlých uliciach avizuje show plnú prekvapení spájajúcu technický pokrok, audiovizuálne umenie, tanečné a akrobatické výkony so svetelnými a zvukovými efektmi. Namiesto tradičných pódií využíva budovy a namiesto ozvučenia bezdrôtové slúchadlá. Účastníci sa preto môžu voľne pohybovať v priestore.

Národný projekt Zvýšenie inovačnej výkonnosti slovenskej ekonomiky – inovujme.sk realizuje Slovenská inovačná a energetická agentúra. Spolufinancovaný je z Európskeho fondu regionálneho rozvoja prostredníctvom operačného programu Výskum a inovácie.

Domovská stránka Európsky Fond Regionálneho Rozvoja
Domovská stránka Ministerstvo dopravy a výstavby SR
Domovská stránka Ministerstvo hospodárstva SR
Domovská stránka SIEA