SIEA podporila súťaž Junior Internet 2021
26.4.2021

Poznáme víťazov súťaže Junior Internet 2021, podujatia určeného pre žiakov stredných a základných škôl. Súťaž obohacujú aj rôzne workshopy, semináre, diskusie a prezentácie. Šesť inovačných workshopov pre súťažiacich zrealizoval aj národný projekt inovujme.sk.

Súťaž Junior Internet je určená študentom, ktorí sa venujú tvorbe webových stránok, digitálnej grafike a dizajnu, programovaniu mobilných aplikácií, blogom a videoblogom či písaniu textov.

Do tohtoročnej súťaže prihlásilo spolu 319 žiakov základných a stredných škôl 261 online projektov. Do finále súťaže postúpilo na základe hodnotenia v I. kole súťaže 61 projektov. „Teším sa, že Slovenská inovačná a energetická agentúra cez národný projekt inovujme.sk mohla stráviť čas so súťažiacimi. Našou úlohou je šíriť povedomie o inováciách a pomáhať šikovným mladým ľuďom k rozvoju kreativity i vlastného podnikania,“ uviedol generálny riaditeľ SIEA Peter Blaškovitš.

Súťažiacimi boli individuálni autori alebo tím maximálne troch autorov a najlepšie práce v súťažných kategóriách JuniorWEB, JuniorDESIGN, JuniorAPP, JuniorBLOG, JuniorLEARN a JuniorTEX ocenila odborná porota. Organizátorom súťaže je AMAVET - Asociácia pre mládež, vedu a techniku. Už 16. ročník sa uskutočnil  po druhýkrát online formou, tak ako to bolo v minulom roku. 

Národný projekt Zvýšenie inovačnej výkonnosti slovenskej ekonomiky – inovujme.sk realizuje Slovenská inovačná a energetická agentúra v operačnom programe Integrovaná infraštruktúra. Spolufinancovaný je z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.
Domovská stránka Európsky Fond Regionálneho Rozvoja
Domovská stránka Ministerstvo dopravy a výstavby SR
Domovská stránka Ministerstvo hospodárstva SR
Domovská stránka SIEA