Účastníci festivalu v Trnave si vyskúšali inovačný workshop.
28.5.2018

Učili sa, ako prísť na nové nápady.

Lovely Experience je značka multimediálnych podujatí predstavujúca moderný audiovizuálny formát známy svojou jedinečnosťou. Šou, ktorá je plná prekvapení, technického pokroku, audiovizuálneho umenia, zapojila všetky zmysly zúčastnených. Z prednášok od inšpiratívnych rečníkov mali možnosť dozvedieť sa, ako si vytvoriť profil na profesionálnej sociálnej sieti, ktorý zaujme vysnívaného zamestnávateľa, alebo ako nepodľahnúť lákavým ponukám finančných domov a zvoliť správne poistenie či hypotéku. Vizuálne umenie sa naplno prezentovalo formou 3D mappingu na budove mestskej veže, prostredníctvom „tancujúcich“ LED lámp či laserovou show na dvoch miestach v centre Trnavy. Festival zavŕšila party s elektronickou hudbou pod taktovkou najznámejšieho slovenského DJa EKG a dvojice nemeckých DJov Digitalism. Po hudobno-svetelnej šou pokračoval program tanečným vystúpením, na záver sa ľudia zostali baviť na silent disco, kde im hudba hrala priamo do slúchadiel.

V novootvorenom priestore Nádvorie otvoril program svojou prednáškou Artur Bobovnický, riaditeľ Sekcie medzinárodnej spolupráce SIEA. So svoju prednáškou Innovate or Die: Ako byť inovatívny a myslieť ako inovátor ukázal návštevníkom potenciál našej krajiny pri vyššej inovačnej výkonnosti. Ďalším programom, ktorý národný projekt na festivale zabezpečil, bol Inovačný workshop. Dvaja lektori priamo na Nádvorí viedli skrátenú verziu programu určeného pre školy a širokú verejnosť. Na podnikateľských príkladoch, teste a hre si mali možnosť vyskúšať, aké je to byť inovátorom a naučiť sa techniku kreatívneho myslenia. Desiatky návštevníkov festivalu vo veku od jedného do sedemdesiat rokov ponúkli nové nápady na tému, ako zatraktívniť knihy a čítanie. „Potešila ma možnosť zúčastniť sa interaktívneho workshopu. Atraktívnou formou som sa naučila niečo nové, rada si túto techniku vyskúšam v práci,“ zhodnotila inovačný workshop účastníčka podujatia Miriam.

Multimediálny festival nie je len party. Okrem svetelných inštalácií, dynamického zvuku a vizuálneho príbehu ponúka každoročne účastníkom inteligentnú zábavu. Zážitok z podujatia umocnil leitmotív inovácií, ktoré sú prítomné v každej časti jeho programu. Slovenská inovačná a energetická agentúra bola jeho partnerom festivalu v rámci národného projektu Zvýšenie inovačnej výkonnosti slovenskej ekonomiky – inovujme.sk, ktorý realizuje.

Domovská stránka Európsky Fond Regionálneho Rozvoja
Domovská stránka Ministerstvo dopravy a výstavby SR
Domovská stránka Ministerstvo hospodárstva SR
Domovská stránka SIEA