Výnimočný výtvarný talent z Lozorna
6.6.2017

Víťazom druhého ročníka výtvarnej súťaže Budúcnosť sveta sa v kategórii 2. stupeň základnej školy stal žiak ZŠ Lozorno Christian Podmanický. Smart hodinky a ostatné vecné ceny mu počas osláv Medzinárodného dňa detí odovzdala generálna riaditeľka Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry Svetlana Gavorová. Christiana podporovala celá škola, spolužiaci aj učitelia. Nie je to jeho prvý úspech, minulý rok reprezentoval Slovensko na medzinárodnej výtvarnej súťaži v belgickom Bruseli.

Jeho kresba Ako vidím veľkomesto bude súčasťou výstavy najlepších diel výtvarnej súťaže. Jej vernisáž bude vo štvrtok 15. júna 2017 o 16.00 h v kaštieli v Spišskom Hrušove, neskôr výstava poputuje aj do piešťanskej knižnice.

Súťaž Budúcnosť sveta vyhlásila Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) v rámci národného projektu inovujme.sk. Spomedzi 850 prihlásených diel víťazov vyberala porota zložená z odborníkov v oblasti detskej psychológie a výtvarného umenia. Cieľom súťaže bolo podnietiť kreatívne a inovatívne myslenie žiakov. Mohli tak ukázať svoje výtvarné nápady, talent a vlastnú víziu budúcnosti. Pozrite si reportáž z odovzdávania ceny, ktorú pre súťaž Budúcnosť sveta natočila TV SME.

//www.sme.sk/vp/35755/
Domovská stránka Európsky Fond Regionálneho Rozvoja
Domovská stránka Ministerstvo dopravy a výstavby SR
Domovská stránka Ministerstvo hospodárstva SR
Domovská stránka SIEA