8 inovatívnych produktov, ktoré by chcel každý z nás
8.4.2021

V dnešnej dobe online štúdia a práce z domu sa všetci snažíme uľahčiť si povinnosti, ako sa len dá. Pokúšame sa pozerať na tento nový prístup z iného pohľadu a hľadáme produkty alebo služby (aplikácie), ktoré by nám štúdium alebo prácu spríjemnili a zjednodušili. Po prieskume trhu s takýmito produktmi sme pre Vás pripravili 8 najzaujímavejších inovatívnych produktov, ktoré Vám pomôžu zefektívniť vaše štúdium alebo prácu.

Inteligentný opakovane použiteľný zápisník, s ktorým zachránite množstvo stromov

 

inteligentny znovapouzitalny zapisnik

amazon.com

Predstavte si, aké množstvo zápisníkov a zošitov kupujeme a použijeme počas nášho štúdia a pracovnej kariéry. Vždy je potrebné si niečo zapísať, aby sme na to nezabudli. Častokrát sa však stáva, že zápisník zapíšeme len do polovice a ďalšie prázdne strany nepoužijeme, lebo si kúpime nový. Čím viac zápisníkov kupujeme, tým viac stromov zabíjame. Skúste si predstaviť, že môžete ochraňovať prírodu a znižovať výrub stromov. Do znova použiteľného zápisníka si môžete všetko zapísať a nasledovne, keď už poznámky nepotrebujete, ich jednoducho zmazať a použiť znova a znova. Najlepšie je si následne poznámky nahrať do smartfónu alebo cloudu pomocou aplikácie, ktorá spolupracuje so zápisníkom. Teda vaše poznámky budú pre vás ľahko dostupné kedykoľvek a kdekoľvek.

 

Stolový vysávač, ktorý vám pomôže udržať čistotu na vašom pracovnom stole

 

Inteligentny stolovy vysavac

amazon.com

Možno si aj vy radi pochutnáte počas písania na počítači alebo pri učení sa a všetky omrvinky vám padajú na stôl alebo do klávesnice. Po čase sa v klávesnici môžu hromadiť zvyšky a prach, čo následne spôsobuje problémy pri písaní. Tento stolový mini vysávač vám pomôže pri každodennom čistení vášho pracovného priestoru.

 

Prevod reči na text, ktorý vás odbremení od neustáleho písania

rec na text

Pre mnohých študentov je najťažšou časťou online kurzov, ale aj bežných prednášok a výkladov učiva, držanie kroku s profesorovou prednáškou. Takisto pri zapisovaní sa nemôžete plne venovať prednáške alebo poprípade diskusii o danej téme. Ak nemáte možnosť si znova vypočuť alebo pozrieť danú prednášku, veľa času môžete ušetriť pomocou zariadenia alebo aplikácie s prevodom reči na text. Zaznamenajte si svoju prednášku a zamerajte sa na to, čo vám najlepšie vyhovuje, či už je to kladenie otázok na hodinách, zapisovanie najdôležitejších častí alebo tajné sledovanie ďalšej epizódy vášho obľúbeného seriálu. Následne sa budete vedieť vrátiť k danej problematike neskôr a v pokoji si ju preštudovať.

 

Okuliare blokujúce modré svetlo, ochránia vaše oči pred únavou

 

Okuliare blokujuce modre svetlo

nooz-optics.com

Online vyučovanie a práca z domu znamená, že všetky vaše interakcie budú prebiehať prostredníctvom vášho notebooku. Pozeranie sa na obrazovku po dlhších hodinách môže viesť k únave očí a zníženiu kvality spánku. Šetrite vaše oči pomocou okuliarov blokujúcich modré svetlo. Na výber máte rôznu paletu dizajnov a značiek, ktoré ponúkajú tento typ okuliarov. Na tento ľahký hack na záchranu zraku nie je potrebný žiadny predpis.

 

Ohrievač hrnčeka udrží vašu kávu alebo čaj teplé

 

​​​​​​​ohrievac napojov

amazon.com

Štúdium a práca z domu zamestnáva väčšinu vašej pozornosti a je ľahké zabudnúť na kávu alebo čaj na vašom stole. Udržujte nápoje dlhšie teplé vďaka ohrievaču hrnčeka. Nepotrebujete efektnú aplikáciu na reguláciu teploty ani špeciálny hrnček. Ohrievače hrnčekov vyzerajú ako malé varné platne, ktoré fungujú ako tácky a nebudete ich musieť pripájať. Hodia sa k hrnčekom akejkoľvek veľkosti, ktoré vlastníte, a ľahko sa čistia.

 

Inteligentný obedár vás pomocou aplikácie inšpiruje k zdravej životospráve

 

inteligentny obedar

getprepd.com

Prepd pack je modulárny obedový box obohatený o mobilnú aplikáciu, pomocou ktorej sa môžete inšpirovať čerstvými a vzrušujúcimi nápadmi od profesionálnych kuchárov a odborníkov na výživu, ktoré sú prispôsobené širokej škále diét, chutí a zdravotných cieľov, aby ste si mohli vychutnať každý deň iný obed. Navyše je tento obedár štýlový a funkčný.

 

Stolná lampa na bezdrôtové nabíjanie vašich zariadení

 

multifunkcna lampa

amazon.com

Byty nie vždy ponúkajú to najlepšie osvetlenie. Táto stolová lampa sa stane základom každého pracovného prostredia, pretože je to produkt, ktorý zvláda oveľa viac, než len osvetľovanie. Eliminuje niekoľko káblov súčasným nabíjaním telefónu, smart hodiniek a bezdrôtových slúchadiel. Využite efektívne váš pracovný priestor a nabite vaše zariadenia pomocou tejto multifunkčnej stolovej lampy.

 

Blubel, Vaša súkromná navigácia na bicykli

 

blubel

blubel.co

Po online vyučovaní a home office nastáva čas na aktívny oddych. Všetci chceme ísť von a urobiť aj niečo pre svoje zdravie. Bicyklovanie je jednou zo športových aktivít, ktoré radi praktikujeme počas slnečných dní na jar a v lete. Toto obdobie tu už máme a Blubel je skvelým pomocníkom pri objavovaní nových cyklistických trás. Pomocou aplikácie Vám umožňuje si stiahnuť trasy a pomocou nich Vás svetelnými signálmi naviguje na vybranej trase. Prirodzene Blubel slúži aj ako klasický zvonček na bicykel. Na konci cesty všetky svetlá zmodrejú, aby signalizovali, že ste dorazili do Vášho cieľa.

 

Národný projekt Zvýšenie inovačnej výkonnosti – inovujme.sk pravidelne informuje o novinkách v oblasti inovácií. Projekt je spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v operačnom programe Integrovaná infraštruktúra. Realizuje ho Slovenská inovačná a energetická agentúra.
 

Domovská stránka Európsky Fond Regionálneho Rozvoja
Domovská stránka Ministerstvo dopravy a výstavby SR
Domovská stránka Ministerstvo hospodárstva SR
Domovská stránka SIEA