Youtuberi a inovácie súčasťou Európskej Noci výskumníkov
27.9.2017

Partnerom 11. ročníka Európskej Noci výskumníkov je aj Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA). V rámci národného projektu inovujme.sk do štyroch slovenských miest počas podujatia prinesie exkluzívny inovačný kvíz s youtubermi Matúšom, Asimisterom a Lady Zikou.

Noc výskumníkov 29.9.2017

Lady Zika Košice Atrium Optima 13.30 – 14.30 hod.
Matúš BB Europa Shopping Centre 18.00 – 19.00 hod.
Asimister Bratislava Stará tržnica 13.00 – 14.00 hod.
Asimister Žilina Aupark 17.30 – 18.30 hod.

Prestížny festival vedy Európska Noc výskumníkov 2017 sa uskutoční v piatok 29. 9. 2017 v Bratislave, Banskej Bystrici, Žiline, Košiciach a Poprade. Jeho súčasťou je aj prezentácia národného projektu inovujme.sk a inovačný kvíz so známymi youtubermi o skvelé ceny, ako napríklad fit náramok, elektronickú čítačku kníh či okuliare pre virtuálnu realitu.

„Inovácie sú dôležité aj pre nás, blogerov, musíme na sebe pracovať, aby sme sa posúvali vpred. Teším sa na piatok na všetkých návštevníkov podujatia,“ hovorí youtuber Asimister.

Vlogeri budú návštevníkom festivalu hovoriť aj o inovačných workshopoch, ktoré na stredných školách organizuje národný projekt inovujme.sk. Počas nich si študenti pod vedením lektorov môžu vyskúšať proces inovácie. Na príkladoch z praxe sa učia kreatívne a inovatívne myslieť. Youtuber bude návštevníkov informovať aj o tom, ako môžu svoju školu na inovačný workshop prihlásiť.

Minulý rok sa do Európskej Noci výskumníkov zapojilo viac ako 1 300 vedcov a výskumníkov a takmer 55 000 študentov. Organizátorom festivalu je opäť Slovenská organizácia pre výskumné a vývojové aktivity v spolupráci so Slovenskou akadémiou vied, portálom EurActiv.sk a Centrom vedecko-technických informácií SR.

Stiahnuť celú tlačovú správu tu.

Domovská stránka Európsky Fond Regionálneho Rozvoja
Domovská stránka Ministerstvo dopravy a výstavby SR
Domovská stránka Ministerstvo hospodárstva SR
Domovská stránka SIEA