Inovujme.sk spája ľudí s technológiami
17.4.2019

Maľovanie svetlom, hudobný workshop, inovačný kvíz, test kreativity – aj to budú môcť zažiť návštevníci stánku inovujme.sk na najväčšom slovenskom technologickom festivale IXPO v posledný aprílový víkend v Bratislave.

Na prehliadke najnovších technológií nebude chýbať ani inovačné poradenstvo. „Podnikateľom, ktorí chcú inovovať, ponúkame pomoc a informácie o možnostiach podpory v tejto oblasti. V rámci národného projektu Zvyšovanie inovačnej výkonnosti slovenskej ekonomiky - inovujme.sk môžu napríklad využiť bezplatné poradenstvo, inovačné workshopy pre svojich zamestnancov alebo mentoring,“ uviedla generálna riaditeľka Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry Alexandra Velická.

V stánku inovujme.sk budú môcť návštevníci vyskúšať interaktívne maľovanie svetlom a pripravený je aj hudobný workshop s grafickou vizualizáciou melódie na plátne. Schopnosť prichádzať na nové nápady si môžu otestovať pomocou testu kreativity. Či majú prehľad v téme si môžu preveriť prostredníctvom inovačného kvízu. Počas veľtrhu môžu stredoškoláci svoju školu prihlásiť aj na inovačný workshop na budúci školský rok.

Festival IXPO sa koná od 26. do 28. apríla 2019 na Tyršovom nábreží v Bratislave. Na jednom mieste môžu jeho návštevníci nájsť výstavu futuristických technológií, inšpiratívne prednášky, novinky z herného sveta, digitálne umenie, virtuálnu realitu, lietajúce auto alebo medzinárodný turnaj vo videohrách.

Národný projekt Zvýšenie inovačnej výkonnosti slovenskej ekonomiky – inovujme.sk realizuje Slovenská inovačná a energetická agentúra, spolufinancovaný je z Európskeho fondu regionálneho rozvoja prostredníctvom operačného programu Výskum a inovácie.

Domovská stránka Európsky Fond Regionálneho Rozvoja
Domovská stránka Ministerstvo dopravy a výstavby SR
Domovská stránka Ministerstvo hospodárstva SR
Domovská stránka SIEA