Pandémia ako príležitosť na inovácie
25.3.2021

V stredu 24. marca 2021 zažili vysokoškoláci zo Žilinskej univerzity v Žiline online seminár zameraný na inovácie a zmeny v časoch koronakrízy. Národný projekt inovujme.sk aj takýmto spôsobom pokračuje v realizácii inovačných vzdelávacích aktivít.

Študenti si mohli vypočuť príbeh mladej podnikateľky Lucie Randovej, ktorý je v mnohom inšpirujúci a ukazuje nezlomnosť a odhodlanie. Lucia pôsobila úspešne v gastropriemysle, ktorý však v časoch koronakrízy utrpel veľké straty. Dospelo to tak ďaleko, že Lucia musela úplne zmeniť svoje podnikateľské zameranie.

Ako sama hovorí, jej profesijná cesta bola nevyspytateľná, bola na kariérnom vrchole, no potom klesla na dno. Napokon zakotvila vo firme, ktorá začala tvoriť vlani medzi prvými produkt testovania na koronavírus COVID-19. Ide o súbor testovacích miest združených na inovatívnej webovej platforme rychlotest-covid.sk. Spočiatku tvorili tím traja ľudia, dnes ich je 20. Snažili sa k testovaniu voliť odlišný prístup, otvorený, zábavný, príjemný, proklientsky a zamestnávať na odberných miestach ľudí, ktorí prišli pre koronavírus o prácu. Lucia vidí svoju budúcnosť v tejto firme aj naďalej. „Covid mi veľa zobral, no v konečnom dôsledku aj veľa dal, a som za to vďačná,“ uzavrela svoj inšpiratívny príbeh.

Národný projekt Zvýšenie inovačnej výkonnosti slovenskej ekonomiky – inovujme.sk prináša pre svoje cieľové skupiny vzdelávanie v oblasti inovácií, kreativity a podnikania. Realizuje ho Slovenská inovačná a energetická agentúra v operačnom programe Integrovaná infraštruktúra. Spolufinancovaný je z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.
Domovská stránka Európsky Fond Regionálneho Rozvoja
Domovská stránka Ministerstvo dopravy a výstavby SR
Domovská stránka Ministerstvo hospodárstva SR
Domovská stránka SIEA