Pomoc pre slovenské firmy pod záštitou SIEA
22.9.2020

Pandémia koronavírusu spôsobila prudký ekonomický pokles a mala výrazný dopad na slovenskú ekonomiku. Spoločnosť Google sa do konca roka 2021 zaväzuje pomôcť 50-tisíc slovenským firmám a jednotlivcom lepšie využívať internet na rast svojho podnikania, nájdenie práce či na rozvoj kariéry. 

Technológie a online nástroje ponúkajú našej krajine, firmám a spotrebiteľom obrovský potenciál rastu a digitalizácia môže urýchliť oživenie slovenskej ekonomiky. Prostredníctvom online nástrojov Grow with Google - Pomáhame Slovensku rásť poskytuje Google praktické návody, ako využiť internet čo najefektívnejšie a podnikanie tak posúvať vpred. 

Spustenie vzdelávacieho programu zameraného na firmy za podpory našich partnerov je len prirodzeným pokračovaním nášho úsilia," hovorí Rasťo Kulich, šéf slovenského Googlu.

Záštitu nad vzdelávacími programami prevzala aj Slovenská inovačná a energetická agentúra. Jej generálny riaditeľ Peter Blaškovitš uviedol: Koronakríza nás zasiahla všetkých nepripravených. Malé a stredné podniky postavila do situácie, s ktorou sa predtým nestretli. Preto vítam iniciatívu globálnych hráčov, ako Google. Spoločne im môžeme pomôcť rásť, vysporiadať sa s následkami krízy a znova naštartovať slovenskú ekonomiku."    

Okrem SIEA prebrali záštitu nad projektom aj Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu, Slovak Business Agency a Slovenská aliancia pre inovatívnu ekonomiku. 

Domovská stránka Európsky Fond Regionálneho Rozvoja
Domovská stránka Ministerstvo dopravy a výstavby SR
Domovská stránka Ministerstvo hospodárstva SR
Domovská stránka SIEA