SIEA vás pozýva na konferenciu o budúcnosti a umelej inteligencii
6.11.2018

Zostane človek humánny v pretechnizovanom svete?

Najnovším výzvam, trendom, ale aj možným obmedzeniam súvisiacim s rozvojom umelej inteligencie je venovaná konferencia s názvom Technológia verzus humanita, ktorá sa uskutoční 19. novembra 2018 v Bratislave.

Konferenciu organizuje Slovenská inovačná a energetická agentúra v rámci národného projektu inovujme.sk. Podujatie, na ktorom budú špecialisti na technologické inovácie hovoriť o vplyvoch umelej inteligencie vrátane radikálnych zmien, s ktorými sa bude treba vyrovnať, sa uskutoční v priestoroch Vedeckého parku Univerzity Komenského.

Na konferencii sa zúčastní aj uznávaný futurológ a vizionár Gerd Leonhard. Vyhľadávaný technologický poradca globálnych korporácií sa bude vo svojej prednáške venovať okrem iného aj digitálnej bezpečnosti a dôležitosti zachovania súkromia a identity človeka v digitálnom svete. Na konferencii predstaví svoju knihu Technológia vs. humanita. Slovenský preklad publikácie, ktorý bol pripravený v rámci národného projektu inovujme.sk, si domov odnesie každý účastník podujatia.

O svoje medzinárodné skúsenosti s inovatívnymi technológiami sa na konferencii podelí aj Nili Shalev, ktorá na izraelskom ministerstve hospodárstva a priemyslu aktuálne zodpovedá za vytvorenie infraštruktúry a aktivity podporujúce spoluprácu priemyslu a akademickej obce v oblasti výskumu a vývoja.

V rámci troch tematických blokov budú odborníci z popredných firiem a inštitúcií diskutovať o budúcnosti umelej inteligencie na Slovensku a v zahraničí, nastupujúcej ére technologickej hyperkonektivity a digitálnej etike. Počas panelových diskusií budú prezentované aj konkrétne príklady, ako sa slovenské projekty úspešne presadili v praxi.

Konferencia je určená pre zástupcov firiem, verejnej správy, výskumných pracovníkov, študentov i širokú verejnosť. Účasť na konferencii je bezplatná, registrovať sa možno online. Odborný program celodennej konferencie sa vo Vedeckom parku UK na Ilkovičovej ulici 8 v Bratislave začne o 9.00 h.

Národný projekt Zvýšenie inovačnej výkonnosti slovenskej ekonomiky – inovujme.sk realizuje Slovenská inovačná a energetická agentúra. Spolufinancovaný je z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v operačnom programe Výskum a inovácie. Podrobnejšie informácie o workshopoch a ďalších aktivitách projektu sú zverejnené na stránke www.inovujme.sk.

Podrobný program konferencie je k dispozícií na stiahnutie TU.

Domovská stránka Európsky Fond Regionálneho Rozvoja
Domovská stránka Ministerstvo dopravy a výstavby SR
Domovská stránka Ministerstvo hospodárstva SR
Domovská stránka SIEA